Suomen virallinen tilasto

Opiskelijat ja tutkinnot

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Uusien opiskelijoiden määrä kasvoi ammattikorkeakoulutuksessa
19.4.2021
Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa oli yhteensä 132 800 opiskelijaa vuonna 2020. Opiskelijoita oli neljä prosenttia enemmän verrattuna edellisvuoteen. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa oli yhteensä 16 000 opiskelijaa, 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Uusien opiskelijoiden määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa 14 prosenttia ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa 25 prosenttia.

Kuvaus: Tilasto kuvaa esi- ja perusopetuksen sekä perusasteen jälkeisen tutkintotavoitteisen koulutuksen oppilaita ja opiskelijoita sekä tutkinnon suorittaneita. Tilastossa on tietoja mm. opiskelijoiden ja tutkinnon suorittaneiden iästä, liikkuvuudesta, kansalaisuudesta ja äidinkielestä. Perusasteen jälkeisellä koulutuksella tarkoitetaan lukiokoulutusta, ammatillista koulutusta, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutusta. Tilastolain mukaisesti tilaston perustana olevat henkilötiedot ovat salaisia. Niistä tehdyt tilastot ovat pääsääntöisesti julkisia. Tilaston tiedot julkaistaan vuosittain.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, koulutus, oppilaat, opiskelijat, oppilaitokset, tutkinnon suorittaneet, tutkinnot, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Koulutustilastoja yhdistetään
23.3.2021
Tilastokeskus yhdistää koulutussektorittaisia tilastoja.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Opiskelijat ja tutkinnot [verkkojulkaisu].
ISSN=2737-0399. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 9.5.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/opiskt/