Suomen virallinen tilasto

Opiskelijat ja tutkinnot

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Ammatillisten tutkinnon suorittaneiden määrä väheni edelleen, uusien ylioppilaiden määrä ennallaan
10.6.2021
Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan tutkintotavoitteisessa lukiokoulutuksessa oli vuonna 2020 yhteensä 107 000 opiskelijaa ja tutkintotavoitteisessa ammatillisessa koulutuksessa 314 000 opiskelijaa. Ylioppilastutkintoja suoritettiin 29 000, lähes 300 edellisvuotta enemmän. Ammatillisia tutkintoja suoritettiin 65 000, lähes 7 000 edellisvuotta vähemmän.

Kuvaus: Tilasto kuvaa esi- ja perusopetuksen sekä perusasteen jälkeisen tutkintotavoitteisen koulutuksen oppilaita ja opiskelijoita sekä tutkinnon suorittaneita. Tilastossa on tietoja mm. opiskelijoiden ja tutkinnon suorittaneiden iästä, liikkuvuudesta, kansalaisuudesta ja äidinkielestä. Perusasteen jälkeisellä koulutuksella tarkoitetaan lukiokoulutusta, ammatillista koulutusta, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutusta. Tilastolain mukaisesti tilaston perustana olevat henkilötiedot ovat salaisia. Niistä tehdyt tilastot ovat pääsääntöisesti julkisia. Tilaston tiedot julkaistaan vuosittain.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, koulutus, oppilaat, opiskelijat, oppilaitokset, tutkinnon suorittaneet, tutkinnot, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Koulutustilastoja yhdistetään
23.3.2021
Tilastokeskus yhdistää koulutussektorittaisia tilastoja.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Opiskelijat ja tutkinnot [verkkojulkaisu].
ISSN=2737-0399. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.10.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/opiskt/index.html