Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Panos-tuotos

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Tuontituotteiden osuus 27 prosenttia välituotekäytöstä vuonna 2019
20.1.2022
Tuontituotteiden osuus oli 27 prosenttia välituotekäytöstä vuonna 2019 Tilastokeskuksen panos-tuotostilaston mukaan. Seuraavaksi suurimmat käyttöluokittaiset tuontiosuudet olivat kiinteän pääoman bruttomuodostuksessa (18 prosenttia) sekä kotitalouksien kulutusmenoissa (13 prosenttia). Koko talouden tasolla käyttöluokkien keskimääräinen tuonnin osuus oli 17 prosenttia ja vastaavasti kotimaisen tuotoksen osuus 83 prosenttia kotimaisen tuotoksen ja tuonnin yhteenlasketusta käytöstä.

Kuvaus: Tarjonta- ja käyttötaulukot sekä niihin perustuvat panos-tuotostaulukot kuvaavat yksityiskohtaisesti kansantalouden tuotevirtoja. Ne soveltuvat tuotantotoiminnan rakenteen ja toimialojen välisten riippuvuuksien analysointiin. Taulukot yksityiskohtaistavat kansantalouden tilinpitoa ja muodostavat yhtenäisen kehikon tilinpidon tuotevirtojen kuvaukselle. Kun taulukot laaditaan kiinteänä osana kansantalouden tilinpitoa, ne parantavat myös muiden tilinpidon tietojen laatua.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansantalouden tilinpito, panos-tuotosanalyysi, toimialat, tuonti, tuotanto.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Panos-tuotostilasto täydentyy kiinteähintaisilla taulukoilla
5.12.2018
Vuodesta 2015 lähtien panos-tuotostilastossa tarjontataulukko perushintaan ja käyttötaulukko ostajanhintaan julkaistaan myös edellisen vuoden hintaisina.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Panos-tuotos [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-1994. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.6.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/pt/