Suomen virallinen tilasto

Rakennus- ja asuntotuotanto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi vuoden takaisesta
25.5.2021
Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2021 tammi-maaliskuussa yhteensä 9,0 miljoonaa kuutiometriä, 6,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen kuutiomäärä kasvoi ajanjaksolla 24,7 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni 1,5 prosenttia. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin 3,7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, mutta rakennustuotannon kiinteähintainen volyymi jäi 4,4 prosenttia vuodentakaista alemmalle tasolle.

Kuvaus: Rakennus- ja asuntotuotantotilasto kuvaa rakennusluvanvaraisen rakennustoiminnan määrää ja tuotannon volyymia. Tilasto kuvaa kotimaista rakennustuotantoa lopputuotteen näkökulmasta. Määrää tilastossa mitataan rakennushankkeen tilavuudella ja asuntojen lukumäärällä. Uudisrakentamisen volyymi-indeksi kuvaa kotimaan talonrakentamisen uudisrakentamisen kiinteähintaisen arvon muutosta vertailuajankohtaan, indeksin perusvuoteen nähden. Tilastoon eivät sisälly lupaa edellyttävät muutostyöt ja korjaukset.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asunnot, asuntotuotanto, rakennukset, rakennusluvat, rakennustuotanto, rakentaminen, talonrakennus, uudisrakentamisen volyymi-indeksi.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rakennus- ja asuntotuotantotilaston huhti-kesäkuun tiedot julkaistaan tavanomaista suppeampina
25.8.2020

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennus- ja asuntotuotanto [verkkojulkaisu].
ISSN=1796-3257. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.6.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ras/index.html