Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Vapaa-ajan osallistuminen

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Musiikin kuuntelu vähentynyt lasten ja työikäisen aikuisväestön keskuudessa
22.5.2019
Tilastokeskuksen vuoden 2017 vapaa-aikatutkimuksen mukaan sekä 10 - 14- että 20 - 64-vuotiaat kuuntelivat vuonna 2017 vähemmän musiikkia kuin vastaavan ikäiset 1990- tai 2000-luvun alussa. Musiikin kuuntelun vähentyminen näkyy erityisesti päivittäisessä kuuntelussa, viikkotasolla lasku on ollut maltillisempaa. Musiikin kuuntelun vähentyminen on ollut suurinta 35 - 54-vuotiaiden keskuudessa. 2000-luvun alussa tämän ikäisistä vielä noin kolme neljästä, mutta vuonna 2017 enää reilu puolet kuunteli musiikkia päivittäin. Musiikin kuuntelu on edelleen yleisintä 15 - 19-vuotiaana, eikä tässä ole tapahtunut muutosta. Sen sijaan yli 64-vuotiaat kuuntelivat vuonna 2017 musiikkia useammin kuin vastaavan ikäiset neljännesvuosisata sitten.

Kuvaus: Vapaa-ajan osallistuminen -tilastossa selvitetään väestön vapaa-ajan harrastuksia ja yhteiskunnallista osallistumista, niiden kehitystä ja eri väestöryhmien osallistumista. Lisäksi tietoa saadaan työn ja vapaa-ajan suhteesta, sosiaalisista suhteista ja eri elämänpiirien tärkeydestä. Vapaa-aikatutkimus on tehty vuosina 1977, 1981, 1991, 2002 ja 2017.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: aikakauslehdet, digitaaliset pelit, digitalisaatio, elokuvat, festivaalit, harrastukset, internet, joukkoviestintä, kansalaisaktiivisuus, kirjat, kirjoittamisen harrastaminen, konsertit, kotityö, kulttuuri, kulttuuriharrastukset, kulttuuriosallistuminen, kulttuuritapahtumat, kulttuuriyhdistykset, kuorot, kuvataide, käsityöt, liikunta, lukeminen, matkailu, museot, musiikki, mökkeily, ooppera, opiskelu, osallistuminen, pelaaminen, radio, sanomalehdet, sosiaalinen media, sosiaaliset suhteet, taide, taideharrastukset, tanssi, teatteri, televisio, tietotekniikka, vapaa-aika, vapaaehtoistyö, yhdistysosallistuminen.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Tilaston nimi on muuttunut
4.1.2018
Vapaa-aikatutkimus-tilasto julkaistaan jatkossa nimellä Vapaa-ajan osallistuminen.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Vapaa-ajan osallistuminen [verkkojulkaisu].
Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 29.5.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/vpa/index.html