Ura Tilastokeskuksessa

Tilastokeskus on monipuolinen työpaikka eri alojen osaajille. Olemme 800 hengen asiantuntijaorganisaatio ja tuotamme ainutlaatuista tietoa yhteiskunnan käyttöön.

Tule tekemään kanssamme tiedosta tulevaisuus!

Tarjoamme eri alojen ammattilaisille paljon mahdollisuuksia kasvaa ja uudistua erilaisissa tehtävissä. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme sekä siihen, millaista meillä on työskennellä!

Tutustu erilaisiin tehtäviimme

Mikä yhdistää taloustieteilijää, biologia ja tradenomia? Työ Tilastokeskuksessa! Tutustu tehtäviimme ja tekijöihin niiden takana.

Yliaktuaarit

Yliaktuaari on tilastojen asiantuntija, jolla on halu ymmärtää yhteiskunnan ilmiöitä pintaa syvemmältä. Yliaktuaarit tulevat meille monenlaisilla koulutus- ja osaamistaustoilla.

ICT-asiantuntijat

ICT-asiantuntijat ovat korvaamaton osa Tilastokeskusta. 60 hengen monipuolinen IT-ammattilaisten joukko mahdollistaa tilastojen keräämisen, tuotannon ja julkaisun.

Tilastohaastattelijat

Osa tilastojen tekemiseen tarvittavista tiedosta on kysyttävä suoraan kansalaisilta, ja tätä tehtävää Tilastokeskuksessa hoitaa noin 160 tilastohaastattelijaa ympäri Suomea.

Harjoittelijat

Korkeakouluharjoittelu on oiva tilaisuus tutustua Tilastokeskuksen uramahdollisuuksiin ennen valmistumista. Moni nykyinen tilastokeskuslainen on entinen "korkkari". 

 

Hae meille töihin!

Avoimet tehtävämme ilmoitetaan Valtiolle.fi -sivustolla. Voit hakea palvelussa sinua kiinnostavia tehtäviä tai tehdä avoimen hakemuksen.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme (Valtiolle.fi) Näin haet meille töihin Palkkaus ja edut

Faktatehdas

Tule käymään Faktatehtaalla! Esittelemme Tilastokeskuksen työntekijöitä ja heidän työtehtäviään.

Mikä meille on tärkeää?

 1. Tarjoamme tietoa parempaa yhteiskuntaa varten

  Tilastokeskuksella on käytössään Suomen suurimmat tietovarannot. Haluamme että tarjoamamme tieto pääsee käyttöön, eikä jää pölyttymään hyllylle.

 2. Otamme vastuuta ja vaikutamme

  Työmme vaatii itsenäistä otetta ja kykyä ymmärtää maailmaa. Tunnemme vastuumme ja haluamme tarjota aina luotettavaa ja puolueetonta tietoa.

 3. Arvostamme uuden oppimista ja kehittymistä

  Meillä voi yhdistää ja kehittää monenlaista osaamista ja ottaa haltuun laajoja kokonaisuuksia. Ideoita saa ja kannattaa esittää.

 4. Yhdessä tekeminen tuo meille iloa

  Vaikka työnkuvat vaihtelevat Tilastokeskuksen sisällä, kuulumme samaan työyhteisöön ja verkostoon. Erilaiset ihmiset tekevät hyvän työyhteisön ja autamme toisiamme onnistumaan.


Katso video Tietoa parempaa yhteiskuntaa varten Youtubessa
Lue videon sisältö tekstinä

 

 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää Tilastokeskuksessa työskentelemisestä tai Tilastokeskuksen harjoittelupaikoista? Kysy meiltä rekrytointi@stat.fi