Suomen virallinen tilasto

Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Sakkorangaistusten määrä väheni 12 prosenttia
24.9.2020
Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2019 sakkorangaistuksia tuomittiin 12 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Rikesakkojen määrä väheni 15 prosenttia ja sakkomääräykset 11 prosenttia. Alioikeuksissa tuomittiin 37 676 sakkorangaistusta, mikä on 4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Syyttäjän rangaistusmääräyksiä annettiin hieman enemmän kuin vuonna 2018.

Kuvaus: Tilasto sisältää tietoja ensimmäisessä oikeusasteessa tuomituista rangaistuksista, tuomitsematta jätetyistä ja hylätyistä syytteistä. Käräjäoikeuksissa ja hovioikeus ensimmäisenä oikeusasteena syytettyjen lisäksi tilastossa ovat mukana syyttäjän antamat rangaistusmääräyssakot ja poliisi-, tulli- tai rajavartiomiehen määräämät rikesakot. Yleissääntönä on, että henkilö esitetään tilastossa yhtä monta kertaa kuin hänestä on tehty edellä mainittuja ratkaisuja. Toinen keskeinen tilastossa sovellettava esitystapa on niin sanottu päärikos-sääntö. Sen mukaan kutakin syytettyä tai tuomittua kuvataan ratkaisun ankarimman rangaistuslajin törkeimmällä rikoksella.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, päihteet, rangaistukset, rikokset, rikosasiat, sakko, syytetyt, tuomiot, ulkomaalaiset, uusintarikollisuus, vankeus.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Julkaisun liitetaulukoita on korvattu PX-Web -tietokantataulukoilla
9.12.2009
PX-Web -taulukoissa esiintyvät luvut poikkeavat vähäisissä määrin aiemmin liitetaulukoissa esiintyvistä luvuista.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-6680. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 19.9.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/syyttr/index.html