Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Matkailijoiden yöpymisiä oli helmikuussa 2022 yhä selvästi vähemmän kuin kaksi vuotta sitten
31.3.2022
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät Suomen majoitusliikkeissä 23 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 1,04 miljoonaa yöpymisvuorokautta helmikuussa 2022. Kotimaisia yöpymisiä oli kuitenkin 16 prosenttia vähemmän kuin helmikuussa 2020 ennen pandemiaa. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli yli viisinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna ja ulkomaisia yöpymisiä tilastoitiin 0,38 miljoonaa. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 1,42 miljoonaa, mikä oli 57 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta 23 prosenttia vähemmän kuin helmikuussa 2020. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.7.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/matk/