Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Kotitalouksien varallisuus

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Lähes joka kolmas henkilö omisti pörssiosakkeita tai sijoitusrahastoja vuonna 2020
2.3.2022
Noin 1,7 miljoonaa henkilöä omisti sijoitusrahastoja tai kotimaassa noteerattuja pörssiosakkeita vuonna 2020. Omistajia oli noin 31 prosenttia asuntoväestöstä. Omistajien lukumäärä kasvoi edellisvuodesta 107 600 henkilöllä, kun vuosina 2014 - 2019 omistajien määrä kasvoi keskimäärin 42 400 henkilöllä vuodessa. Omistajien määrän kasvua selittää erityisesti osakesäästötilin käyttöönotto. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kotitalouksien varallisuustilastosta, jossa julkaistaan ensimmäistä kertaa erillisenä julkistuksena rekisteripohjaisia tietoja pörssiosakkeista ja sijoitusvarallisuudesta. Pörssiosakkeita, sijoitusrahastoja tai molempia omistavien henkilöiden lukumäärä vuosina 2009 - 2020

Kuvaus: Varallisuustutkimus kuvaa kotitalouksien varallisuutta: sen kokonaismäärää, rakennetta ja jakautumista eri väestöryhmien kesken. Erilaisten varallisuusmuotojen lisäksi tutkimuksessa on tietoja myös muista kotitalouksien taloudelliseen asemaan vaikuttavista asioista, kuten tuloista ja veloista.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: arvopaperit, kotitaloudet, perinnöt, sijoitustoiminta, sosioekonominen asema, säästäminen, tulot, varallisuus, velat.
Tilastot asiasanoittain >>>

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Kotitalouksien varallisuus [verkkojulkaisu].
ISSN=2242-3214. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 18.6.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/vtutk/