Denna statistik har lagts ned.

Statistiska uppgifter om detta ämne publiceras i samband med en annan statistikgren.

Statistiska uppgifter om detta ämne publicerade efter 5.4.2022.

Denna sida är arkiverad.

Publicerad: 27.6.2006

Omsättningen inom restaurangverksamheten ökade med 6,6 procent
år 2005

Enligt Statistikcentralens preliminära uppgifter var omsättningen inom hotell- och restaurangverksamheten 5,3 procent större år 2005 än året innan. Näringsgrenens omsättning uppgick till 4,6 miljarder euro. Omsättningen inom restaurangverksamheten ökade med 211 miljoner euro från föregående år, dvs. med 6,6 procent. Omsättningen uppgick till 3,4 miljarder euro.

Lönsamheten inom hotell- och restaurangverksamheten var på samma nivå som året innan. Driftsbidraget stannade på 361 miljoner euro, dvs. 7,7 procent av rörelsens intäkter. Näringsgrenen genererade en vinst på 172 miljoner euro, dvs. 3,7 procent av intäkterna, liksom året innan. De totala skulderna i förhållande till omsättningen ökade med 2,7 procentenheter och var 39,1 procent.

Inom restaurangverksamheten var driftsbidraget 115 miljoner euro, dvs. 9,5 procent av rörelsens intäkter. Inom restaurangverksamheten utgjorde de egentliga verksamhetsutgifterna 93 procent av rörelsens intäkter, varvid 246 miljoner euro blev kvar för att täcka övriga utgifter. Näringsgrenens driftsbidrag var 7,1 procent av intäkterna.

Hotell- och restaurangverksamhetens omsättning 2000-2005*

*preliminär uppgift

Källa: Företagsverksamhetens resultat 2005, preliminära uppgifter. Statistikcentralen

Förfrågningar: Seija Kolehmainen (09) 1734 2237, Leena Jussila (09) 1734 3754, rakenne.tilastot@tilastokeskus.fi

Ansvarig statistikdirektör: Kaija Hovi

Länkar: Meddelande i anslutning till offentliggörandet


Senast uppdaterad 27.6.2006

Instruktion för hänvisning:

Finlands officiella statistik (FOS): Bokslutsstatistik över hotell- och restaurangverksamhet [e-publikation].
2005. Helsingfors: Statistikcentralen [hänvisat: 5.11.2024].
Åtkomstsätt: http://www.stat.fi/til/matipa/2005/matipa_2005_2006-06-27_tie_001_sv.html