Tabellbilaga 1. Producentprisindex för lantbruk 2015=100, IV/2021 (preliminär)
| Index | Indextal | Kvartalsförändring, % | Årsförändring, % | |
| 010000 | SPANNMÅL (inkl. utsäde) | 171,7 | 34,7 | 54,7 |
| 020000 | INDUSTRIPRODUKTER | 124,4 | 2,6 | 19,9 |
| 030000 | FODERVÄXTER | 97,8 | 3,6 | -0,1 |
| 040000 | GRÖNSAKER OCH TRÄDGÅRDSPRODUKTER | 126,5 | 4,6 | 5,9 |
| 050000 | POTATIS (inkl. utsäde) | 95,8 | 0,0 | -8,9 |
| 060000 | FRUKT | 109,0 | -2,0 | -16,6 |
| 100000 | VEGETABILIEPRODUKTION (010000-090000), inkl. frukt (060000) och grönsaker (040000) | 135,9 | 13,4 | 17,7 |
| 101000 | VEGETABILIEPRODUKTION (010000-090000), exkl. frukt (060000) och grönsaker (040000) | 150,4 | 24,9 | 38,7 |
| 110000 | DJUR | 108,2 | 2,4 | 3,0 |
| 111000 | Nötkreatur | 112,8 | 2,2 | 4,7 |
| 112000 | Svin | 108,8 | 2,3 | 0,6 |
| 115000 | Fjäderfä | 100,1 | 2,7 | 4,5 |
| 120000 | ANIMALISKA PRODUKTER | 100,9 | 1,5 | 12,9 |
| 121000 | Mjölk | 102,5 | 3,3 | 3,5 |
| 122000 | Ägg | 106,2 | 2,6 | 2,6 |
| 129000 | Övriga animaliska produkter | 94,7 | -4,2 | 66,6 |
| 130000 | ANIMALIEPRODUKTION TOTALT (110000+120000) | 103,5 | 1,8 | 9,0 |
| 13000x | ANIMALIEPRODUKTION TOTALT (110000+120000), exkl. skinn | 104,9 | 2,8 | 3,3 |
| 140000 | PPI TOTALT (100000+130000), inkl. frukt (060000) och grönsaker (040000) | 114,4 | 6,2 | 12,3 |
| 14000x | PPI TOTALT (100000+130000), inkl. frukt (060000) och grönsaker (040000), exkl. skinn | 116,5 | 7,2 | 9,1 |
| 141000 | PPI TOTALT (100000+130000), exkl. frukt (060000) och grönsaker (040000) | 112,4 | 6,8 | 15,2 |
Källa: Producentprisindex för lantbruk 2015=100. Statistikcentralen
Förfrågningar: Marianne Rautelin 029 551 3421, mthi@stat.fi
Ansvarig avdelningschef: Katri Kaaja
Uppdaterad 15.2.2022
Finlands officiella statistik (FOS):
Producentprisindex för lantbruk [e-publikation].
ISSN=1797-6537. 4:e kvartalet 2021,
Tabellbilaga 1. Producentprisindex för lantbruk 2015=100, IV/2021 (preliminär)
. Helsingfors: Statistikcentralen [hänvisat: 30.10.2025].
Åtkomstsätt: http://stat.fi/til/mthi/2021/04/mthi_2021_04_2022-02-15_tau_001_sv.html
