Mikroaineistot

Tilastokeskuksesta on saatavana mikroaineistoja eli yksikkötason aineistoja tieteellisiin tutkimuksiin ja tilastollisiin selvityksiin.

Tutkijapalvelut tarjoaa valmisaineistoja sekä aineistojen räätälöintiä tutkimustarpeen mukaan. Aineistoja on saatavana monipuolisesti sekä yritys- että henkilötietokannoista. Aineistot, niiden räätälöinti ja etäkäyttö ovat maksullisia.

Aineiston kokoamisessa ja luovuttamisessa noudatetaan tilastolainsäädäntöä ja laissa määriteltyjä tietosuoja- ja salassapitokäytäntöjä. Aineistojen luovuttamiseen tarvitaan käyttölupa. Tutustu tutkijapalveluiden sääntöihin (pdf).

Ajankohtaista tutkijapalveluissa

Uusi valmisaineisto tulorekisterin etuustiedoista (8.7.2021)

Tulorekisterin etuustiedoista on muodostettu tutkimuskäyttöön uusi TAX_BENEFIT-valmisaineisto, joka sisältää tarkat etuusilmoitustiedot maksajan ja saajan mukaan maksupäivittäin ja tulolajeittain. Ensimmäisessä vaiheessa aineistoon on poimittu tammi-huhtikuussa 2021 maksetut ei-arkaluonteiset tulolajit ja niistä tehdyt vähennykset, ja sitä tullaan kesän jälkeen päivittämään kuukausittain. Aineisto on vielä testausvaiheessa, ja sen sisällössä, kuvauksissa ja käyttöopastuksessa saattaa olla puutteita. Tarkempi aineistokuvaus on nähtävissä Taika-tutkimusaineistokatalogissa.

Uusi valmisaineisto oikeudellisten yksiköiden perustiedoista (18.6.2021)

Kuukausittain päivittyvä valmisaineisto FIRM_BASE on muodostettu tutkimuskäyttöön Tilastokeskuksen yritystietovarannosta. Aineisto sisältää oikeudellisten yksiköiden taustatietoja mm. toimialasta, sijainnista, alv-velvollisuudesta ja hallinnollisista aloituksista. Aineistolla voidaan täydentää tulorekisterin maksajatietoja. Aineisto pohjautuu Verohallinnon tilastotarkoituksiin toimittamiin tietoihin ja yritysrekisterissä tehtyihin päättelyihin. Tarkempi aineistokuvaus on nähtävissä Taika-tutkimusaineistokatalogissa.

Viive hakemusten käsittelyyn pääsyssä

(Päivitetty 19.7.2021)

  • Käyttäjien lisäys tai käyttöluvan voimassaolon jatkaminen: noin 2 viikkoa
  • Valmisaineistot: noin 8 viikkoa
  • Räätälöitävät aineistot: noin 12 viikkoa

Aika hakemuksen käsittelystä aineiston saamiseen vaihtelee aineiston laajuuden mukaan.

Aineiston hakuprosessi 

 

Tutustu aineistoihin. Hae käyttölupaa. Käsittelemme hakemuksesi. Teemme sopimuksen. Koostamme aineiston. Toimitamme aineiston.

Ota yhteyttä

Kaikissa tutkimusaineistoja koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse: tutkijapalvelut@tilastokeskus.fi.

Jos haluat asioida puhelimitse, lähetä soittopyyntö meille sähköpostilla ja kerro viestissä, mitä asiasi koskee. Näin osaamme etsiä sopivan asiantuntijan asioimaan kanssasi.