Näillä sivuilla kuvattavat käsitteet ovat sanoja ja ilmauksia, joita käytetään tilastoissa tietyssä, rajatussa merkityksessä. Arkipuheessa sanalla voi olla eri merkitys. Kunkin määritelmän yhteydestä löydät tiedon, missä tilastoissa käsitettä käytetään.

Jos etsit tilastolukuja, siirry määritelmästä tilaston sivulle.

Vaihtoehtoinen hypoteesi

Tutkija lähtee yleensä liikkeelle jostain olettamuksesta, jota kutsutaan nollahypoteesiksi ja jota hän haluaa testata empiirisellä tutkimusaineistolla. Aineistot perustuvat yleensä otoksiin, joista saatuihin tuloksiin sisältyy kuitenkin tietty virhemarginaali. Tutkija voi nyt testata, kuinka todennäköistä on, että nollahypoteesi on oikeassa - ja vaihtoehtoinen hypoteesi on väärässä - käyttämällä hyväksi tietoa tilastollisesta virhemarginaalista. Nollahypoteesi ja vaihtoehtoinen hypoteesi ovat kilpailevia olettamuksia, joiden oikeellisuutta testataan tutkimusaineistolla.





Määritelmän voimassaoloaika

  • Voimassa oleva

Tutkija lähtee yleensä liikkeelle jostain olettamuksesta, jota kutsutaan nollahypoteesiksi ja jota hän haluaa testata empiirisellä tutkimusaineistolla. Aineistot perustuvat yleensä otoksiin, joista saatuihin tuloksiin sisältyy kuitenkin tietty virhemarginaali. Tutkija voi nyt testata, kuinka todennäköistä on, että nollahypoteesi on oikeassa - JA SITä VASTASSA OLEVA VAIHTOEHTOINEN HYPOTEESI ON VääRäSSA - käyttämällä hyväksi tietoa tilastollisesta virhemarginaalista. Nollahypoteesi ja vaihtoehtoinen hypoteesi ovat kilpailevia olettamuksia, joiden oikeellisuutta testataan tutkimusaineistolla.





Määritelmän voimassaoloaika

  • 1.1.1900 - 8.10.2019

Lähdeorganisaatio

  • Tilastokeskus

Lähikäsitteet

Lähdeorganisaatio

  • Tilastokeskus

Lähikäsitteet


Jaa